BABECZKI Z CUKINI

  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • olej winogronowy
  • 3 cukinie (ok. 60 dkg)
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • bułka tarta
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g sera ricotta
  • 3 jaja
Ziemniaki nieobrane ugotować w osolonej wodzie. Gdy przestygną, obrać je i przecisnąć przez praskę. cebule drobno poszatkować i podsmażyć, aż zrobią się szkliste. Dodać wtedy do nich pokrojone cukinie, zmiażdżony czosnek, wsypać przyprawy, zioła i dusić na ogniu przez ok. 10 minut. Po przestudzeniu zmieszać warzywa z patelni z ziemniakami, dodać ser, rozbełtane jaja, tartą bułkę. Masę przełożyć do papilotek umieszczonych w muffinowej foremce. Piec w 180 st.C przez pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz