DOMOWY PAPRYKARZ

  • 1 makrela wędzona
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 marchewka
  • 1/2 papryczki chili
  • 4 płaskie łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • papryka słodka w proszku
  • 1/2 woreczka ryżu
Makrelę obrać i oddzielić od ości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i papryki pokroić w drobną kosteczkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni przesmażyć cebulkę. Następnie dodać resztę warzyw. Chwilę dusić, dodać przecier. Masę warzywną dodać do makreli. Zmiksować. Dodać ryż. Przyprawić solą i papryką.


Renata Sawicka.Martwa natura z papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz