CZEKOLADOWE PRALINKI

  •  1 opakowanie gotowych biszkoptów
  • 80 g masła w temperaturze pokojowej
  • 100 g gorzkiej czekolady startej na drobnej tarce
  • 1 łyżka kakao
  • 4 łyżki likieru kawowego
  • 20 g orzechów laskowych
  • 1 łyżka cukru pudru
do obtoczenia:
  • posiekane pistacje lub orzechy włoskie
Biszkopty drobno pokruszyć (na przykład w blenderze), dodać startą czekoladę, kakao, masło, likier, orzechy i cukier puder. Zagnieść do uzyskania gładkiej masy. Zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w posypce.

Luiz Egidio Melendez. Martwa natura z serwisem do czekolady.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz