ZUPA RYBNA
- 50 dag filetów (bez skóry) z dorsza lub mintaja
- 1 cebula
- 1 pomidor
- kawałek pora
- duża marchewka
- kawałek selera
- odrobina soku z cytryny
- 1 łyżeczka margaryny
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- natka pietruszki
- Vegeta
Warzywa oczyścić, obrać i opłukać. Por, pomidor i cebulę pokroić w ćwierćplasterki, a pozostałe jarzyny - w cienkie słupki. Skropić warzywa roztopioną margaryną, podsmażyć na patelni nie wymagającej użycia tłuszczu. Półmiękkie warzywa zalać 4-5 szklankami wody i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania przyprawić sosem sojowym i Vegetą. Rybę pokroić na małe kawałki, skropić cytryną i wrzucić do wrzącej zupy. Gotować 5 minut pod przykryciem, po czym zdjąć z ognia i pozostawić na kilka minut w przykrytym garnku. Na talerzu posypać posiekaną natką.
Chris Harman. Sandacz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz