ZUPA RYBNA


  • 50 dag filetów (bez skóry) z dorsza lub mintaja
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • kawałek pora
  • duża marchewka
  • kawałek selera
  • odrobina soku z cytryny
  • 1 łyżeczka margaryny
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • natka pietruszki
  • Vegeta
Warzywa oczyścić, obrać i opłukać. Por, pomidor i cebulę pokroić w ćwierćplasterki, a pozostałe jarzyny - w cienkie słupki. Skropić warzywa roztopioną margaryną, podsmażyć na patelni nie wymagającej użycia tłuszczu. Półmiękkie warzywa zalać 4-5 szklankami wody i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania przyprawić sosem sojowym i Vegetą. Rybę pokroić na małe kawałki, skropić cytryną i wrzucić do wrzącej zupy. Gotować 5 minut pod przykryciem, po czym zdjąć z ognia i pozostawić na kilka minut w przykrytym garnku. Na talerzu posypać posiekaną natką.

Chris Harman. Sandacz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz