SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY


  • ćwierć niedużej główki kapusty
  • 3-4 liście sałaty
  • 2-3 pomidory
  • szczypior
  • kilka rzodkiewek lub kawałek rzodkwi japońskiej
  • ogórek kiszony
  • łyżeczka oliwy
  • pieprz, sól
Kapustę cieniutko poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać i także pokroić w kostkę. Szczypior posiekać. Rzodkiewki umyć, pokroić w ćwierćplasterki, a rzodkiew japońską w drobną kostkę. Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na małe kawałki. Wszystkie warzywa delikatnie wymieszać, skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem.

Susannah Blaxill. Kapusta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz