·
500 g kartofli
·
½ łyżeczki ziarenek gorczycy
·
1 czerwona cebula
·
¾ łyżeczki soli
·
2 łyżki oleju
·
½ - 1łyżeczka chilli w proszku
·
½ łyżeczki kurkumy
·
czarny pieprz
Kartofle umyć i ugotować w łupinach. Ugotowane, ale niezbyt
miękkie, odcedzić. Obrać i pokroić na 1-centymetrowa kostkę. Cebulę obrać i
drobno pokroić. Olej rozgrzać w garnku i smażyć na nim gorczycę, tak długo, aż
zacznie trzeszczeć. Dodać cebulę i smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Kurkumę, proszek chilli, sól i pieprz wsypać do garnka i wymieszać. Kartofle
przełożyć do garnka, połączyć z przyprawami i smażyć jeszcze 5 minut, mieszając
od czasu do czasu. Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz