AROMATYCZNE SMAŻONE KARTOFLE

·        500 g kartofli
·        ½ łyżeczki ziarenek gorczycy
·        1 czerwona cebula
·        ¾ łyżeczki soli
·        2 łyżki oleju
·        ½ - 1łyżeczka chilli w proszku
·        ½ łyżeczki kurkumy
·        czarny pieprz
Kartofle umyć i ugotować w łupinach. Ugotowane, ale niezbyt miękkie, odcedzić. Obrać i pokroić na 1-centymetrowa kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Olej rozgrzać w garnku i smażyć na nim gorczycę, tak długo, aż zacznie trzeszczeć. Dodać cebulę i smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Kurkumę, proszek chilli, sól i pieprz wsypać do garnka i wymieszać. Kartofle przełożyć do garnka, połączyć z przyprawami i smażyć jeszcze 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawać gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz