MAKARON WOŹNICY

  • 5 dag tuńczyka w oleju
  • 20 dag borowików
  • 4 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki rosołu
  • 40 dag makaronu (spaghetti)
  • 5 dag startego parmezanu
Osączonego z oleju tuńczyka pokruszyć. Podsmażyć na oliwie czosnek, dodać pokrojone grzyby, sól i świeżo zmielony pieprz. Wlać rosół i wrzucić kawałki tuńczyka. Dusić ok.10 minut na małym ogniu. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z kropelką oliwy.
Odlać wodę, makaron wyłożyć na patelnię z sosem. Zamieszać, posypać startym parmezanem i podawać.

Juliusz Kossak. Woźnica warszawski.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz