KARMAZYN NA PERŁOWEJ KASZY Z SAŁATKĄ Z SUSZONYMI POMIDORAMI


  • 2 filety z karmazyna
  • 200 g kaszy perłowej
  • sok z 1/2 cytryny
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • sól
  • zielony pieprz
  • suszony czosnek
  • majeranek
  • cząber
  • mieszanka sałat
  • kilka listków szpinaku
  • szczypiorek
  • kulki sera mozzarella
  • 4 suszone pomidory
  • sos winegret
Rybę skropić sokiem z cytryny. Zioła wymieszać ze skórką z cytryny i natrzeć nimi filety. Ułożyć je na arkuszach folii aluminiowej i piec w piekarniku ok. 20-25 minut w temperaturze 180 st.C, aż ryba będzie upieczona. Kaszę ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na ugotowanej kaszy położyć upieczoną rybę. Sałaty wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, posiekanymi pomidorami suszonymi i kulkami mozzarelli. Polać sosem winegret. Podawać do ryby.

Alla Viksne. Martwa natura z czerwoną rybą (karmazynem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz