- 2 filety z karmazyna
- 200 g kaszy perłowej
- sok z 1/2 cytryny
- starta skórka z 1/2 cytryny
- sól
- zielony pieprz
- suszony czosnek
- majeranek
- cząber
- mieszanka sałat
- kilka listków szpinaku
- szczypiorek
- kulki sera mozzarella
- 4 suszone pomidory
- sos winegret
Rybę skropić sokiem z cytryny. Zioła wymieszać ze skórką z cytryny i natrzeć nimi filety. Ułożyć je na arkuszach folii aluminiowej i piec w piekarniku ok. 20-25 minut w temperaturze 180 st.C, aż ryba będzie upieczona. Kaszę ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na ugotowanej kaszy położyć upieczoną rybę. Sałaty wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, posiekanymi pomidorami suszonymi i kulkami mozzarelli. Polać sosem winegret. Podawać do ryby.
Alla Viksne. Martwa natura z czerwoną rybą (karmazynem).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz