- 3/4 szklanki mleka
- 3 łyżeczki śmietany
- czarna gorzka czekolada (pół tabliczki)
- łyżeczka cukru pudru'
- garść chili i cynamonu
- ew. świeże strąki czerwonego chili
Mleko zmieszajmy z trzema łyżeczkami dobrej śmietany
i lekko podgrzejmy.Dodajmy drobno posiekaną czarną i gorzką czekoladęi mieszając czekajmy aż się rozpuści.Teraz pora na łyżeczkę cukru pudru, sporą garść chili i cynamonu. Jeszcze raz wymieszać i wlać do filiżanki.
Można by już pić, ale aby w pełni delektować się smakiem i aromatem warto napój schłodzić i raz jeszcze podgrzać.
I coś jeszcze dla odważnych –
świeże strąki czerwonego chili zanurzmy do połowy w rozpuszczonej na parze gorzkiej czekoladzie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz