CZY WIESZ CO JESZ?

Gdy kupujesz produkty żywnościowe, nie zaszkodzi jeśli będziesz pamiętać, że:
  • nie należy zapominać o naturalnym jogurcie, który jest prawdziwym eliksirem młodości;
  • pieczywo z pełnego ziarna obfituje w błonnik, który obniża poziom cholesterolu w organizmie;
  • kabaczki, kalafiory i brukselka są dobrymi źródłami witaminy A i C, potasu i wapnia - uważa się, że ta grupa warzyw posiada właściwości zapobiegające powstawaniu chorób nowotworowych;
  • czosnek i cebula obniżają poziom cholesterolu w organizmie, w warunkach labolatoryjnych otrzymywane z nich olejki powstrzymują rozwój nowotworów - na pewno odgrywają one pewną rolę w zapobieganiu ich występowania;
  • również fasola obniża poziom cholesterolu i zawiera duże ilości magnezu, którego działanie jest korzystne dla serca.
Sue Zimmermann. Świeże warzywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz