KUGEL Z MAKARONU
- 450 g makaronu wstążki
- 4 łyżki oleju
- 4 roztrzepane jajka kurze całe
- 50 g cukru
- 1 szklanka śmietany
- 450 g sera białego
- 500 g (obranych i posiekanych) jabłek
- 50 g rodzynek
- 1 szczypta cynamonu
- 1 szczypta goździków
Gotujemy makaron w osobnej wodzie i odcedzamy. Wkładamy do miski, dodajemy olej i mieszamy. Dodajemy resztę składników i mieszamy jeszcze raz. Biały ser przed włożeniem do makaronu rozcieramy ze śmietaną. Smarujemy tłuszczem naczynie do pieczenia i wkładamy wymieszany makaron. Nagrzewamy piekarnik do 180 st.C i pieczemy kugel około 1 godziny aż będzie złoty.
Clara Peeters. Martwa natura z serem i czereśniami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz