CEVICHE

  • 30 dag filetów z lucjana (można zastapić dorszem)
  • sok z 3-4 limonek
  • 1 duży pomidor, obrany, oczyszczony z pestek i pokrojony w kostkę
  • 1 zielona papryka oczyszczona z pestek i pokrojona w kostkę
  • 1 pęczek posiekanej kolendry
  • 1 czerwona papryczka chili pokrojona w cienkie paseczki
  • 1 posiekana czerwona cebula
do smaku:
  • tabasco
  • sól, pieprz
  • biały ocet winny
Filety umyj, pokrój w kostkę o boku 1 cm, zalej sokiem z limonki, odstaw na noc do lodówki. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj, przypraw do smaku. Możesz ozdobić listkiem kolendry albo plasterkami awokado.


Luiz Melendez. Ryby w kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz