- 25 dag makaronu w kształcie wstążek
- 4 jaja
- 10-15 dag cukru pudru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- skórka starta z całej cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- 50 dag półtłustego twarogu
- 1 pojemnik (250 g) śmietany 18%
- 1/2 szklanki mleka
- 1 czubata łyżka rodzynek
- 1 czubata łyżka cynamonu
- 1 łyżka oleju
Makaron ugotować al dente, odcedzić, przelać zimną wodą. Jaja ubić z cukrem, dodać aromat waniliowy, skórkę i sok z cytryny, pokruszony ser, śmietanę i mleko. Zmiksować. Wymieszać powstałą masę z makaronem i rodzynkami i przełożyć do natłuszczonej formy. Wierz posypać cynamonem. Zapiekać 9bez przykrycia) ok. 60 minut w gorącym piekarniku. Podawać na gorąco.
Reuben Rubin. Pascha.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz