PUSZYSTE KAKAOWE PLACUSZKI


  • 3 szklanki mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 3 łyżeczki oleju plus olej do smażenia
  • 1 jajko
  • jogurt naturalny
Mąkę, cukry, sodę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Dodać mleko, roztrzepane jajko i olej. Całość zmiksować. Jeśli masa jest za gęsta, dodać mleka lub wody. Masa powinna być dość gęsta. Łyżką stołową nakładać na rozgrzany olej na patelni. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z jogurtem naturalnym.

Marcela Goujon Ruiz. Kakao.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz