PASTA SEROWA


  • jeden krążek naturalnego camamberta
  • 180 g twarożku
  • 2 mniejsze gruszki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 2 szalotki
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • sól, pieprz
Camamabert pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Twaróg rozgnieść widelcem, oba sery dokładnie wymieszać. Orzechy uprażyć na suchej patelni, posiekać dość drobno. Gruszki obrać obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Szalotki i natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokladnie wymieszać ze sobą. Podawać z pieczywem pełnoziarnistym lub pumperniklem.

Zoltan Preiner. Martwa natura z serem i gruszkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz