SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI Z KOPERKIEM
- 1/2 główki białej kapusty
- 2 marchewki
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
- 1/4 łyżeczki cukru
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
Kapustę drobno poszatkować, posolić i posypać kwaskiem cytrynowym oraz cukrem, wymieszać, odstawić. Na tarce zetrzeć marchewkę, cebulkę posiekać, dodać do kapusty razem z koperkiem. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do kapusty. Wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. Odstawić na 10-15 minut, najlepiej w chłodne miejsce w celu "przegryzienia się" składników.
Juan Sanchez Cotan. Kapusta, dynia, jabłko i ogórek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz