SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI Z KOPERKIEM


  • 1/2 główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
Kapustę drobno poszatkować, posolić i posypać kwaskiem cytrynowym oraz cukrem, wymieszać, odstawić. Na tarce zetrzeć marchewkę, cebulkę posiekać, dodać do kapusty razem z koperkiem. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do kapusty. Wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. Odstawić na 10-15 minut, najlepiej w chłodne miejsce w celu "przegryzienia się" składników.

Juan Sanchez Cotan. Kapusta, dynia, jabłko i ogórek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz