KNEDLE Z BURAKAMI


  • 120 g czerstwego białego pieczywa
  • 50 g posiekanej cebuli
  • 20 g masła
  • 100 g ugotowanych, obranych i pokrojonych w kostkę buraków
  • 2 jajka
  • 50 g ricotty
  • 20 g mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • masło i szczypiorek do podania
Pieczywo kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę, mieszamy. Miksujemy w blenderze buraki z jajkami. Wlewamy do pieczywa, dodajemy ricottę, mąkę i natkę. Przyprawiamy masę solą, wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Wilgotnymi dłońmi lepimy knedle. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie. Podajemy polane masłem i posypane szczypiorkiem.

Youqing Wang. Buraki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz