- 25 dag toffu (serka sojowego)
- pół pęczka szczypioru lub 2 łyżki rzeżuchy
- jajo przepiórcze
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka czarnego sosu sojowego
- ew. kawałek korzenia imbiru
Kostkę toffu pokroić w grube słupki, przelać wrzątkiem i osączyć na sitku. W szklanym pucharku ułożyć słupki pionowo, tak aby tworzyły rozrzucony pęczek. Szczypior umyć, osączyć, pokroić w kawałki długości 4-5 cm i powkładać je pionowo między cząstki serka. Całość skropić sosem sojowym i oliwą. Surowe żółtko jaja przepiórczego ułożyć na wierzchu potrawy. Smakoszom proponuję do tego cieniutki kawałek korzenia świeżego imbiru.
Martwa natura z przepiórczymi jajkami. Autor nieznany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz