PUCHAR TOFFU


  • 25 dag toffu (serka sojowego)
  • pół pęczka szczypioru lub 2 łyżki rzeżuchy
  • jajo przepiórcze
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka czarnego sosu sojowego
  • ew. kawałek korzenia imbiru
Kostkę toffu pokroić w grube słupki, przelać wrzątkiem i osączyć na sitku. W szklanym pucharku ułożyć słupki pionowo, tak aby tworzyły rozrzucony pęczek. Szczypior umyć, osączyć, pokroić w kawałki długości 4-5 cm i powkładać je pionowo między cząstki serka. Całość skropić sosem sojowym i oliwą. Surowe żółtko jaja przepiórczego ułożyć na wierzchu potrawy. Smakoszom proponuję do tego cieniutki kawałek korzenia świeżego imbiru.

Martwa natura z przepiórczymi jajkami. Autor nieznany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz