- 1 opakowanie kuskus
- 2 pomidory
- duży zielony ogórek
- pęczek natki
- 2 cytryny
- 2 cebule
- 4 duże ząbki
- papryka (najlepiej zielona-ostra)
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- ostra papryka
- suszona mięta
Kuskus zalać wrzątkiem tak, jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie (oliwy dosyć sporo), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodać pozostałe składniki. Dodać sok z 2 cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna.
Małgorzata Kruk. Kolory Turcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz