KUSKUS PO TURECKU


  • 1 opakowanie kuskus
  • 2 pomidory
  • duży zielony ogórek
  • pęczek natki
  • 2 cytryny
  • 2 cebule
  • 4 duże ząbki
  • papryka (najlepiej zielona-ostra)
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • ostra papryka
  • suszona mięta
Kuskus zalać wrzątkiem tak, jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie (oliwy dosyć sporo), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodać pozostałe składniki. Dodać sok z 2 cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna.

Małgorzata Kruk. Kolory Turcji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz