KOLANKA Z PESTO I ZIELONYMI WARZYWAMI
- 300 g makaronu kolanka
- 100 g fasolki szparagowej
- 100 g brokułów
- 1 cukinia
- 1/2 szklanki świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki parmezanu
- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowujemy pesto: miksujemy bazylię, czosnek, parmezan, orzechy i oliwę, aż powstanie jednolity sos. Przyprawiamy i odstawiamy. W dużym rondlu gotujemy makaron 6 minut. Dodajemy fasolkę, po 1 minucie wrzucamy pozostałe warzywa i gotujemy kolejne 2 minuty, odcedzamy. Wkładamy makaron i warzywa do rondla, dodajemy pesto. Podgrzewamy na małym ogniu 1 minutę, delikatnie mieszając. Podajemy udekorowane listkami bazylii.
Jan Van Kessel. Owoce i warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz