- 500 g makaronu kokardki
- 1 opakowanie mrożonych warzyw
- 4 łyżki oliwy
- 6 ząbków czosnku
- 1 puszka koncentratu pomidorowego
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1 łyżka parmezanu
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta ziół prowansalskich
Mieszankę warzywną z dodatkiem rozgniecionych ząbków czosnku podsmażamy na oliwie. Następnie warzywa doprawiamy, podlewamy koncentratem pomidorowym rozpuszczonym w 1/2 szklanki wody, dodajemy zioła i dusimy pod przykryciem do miękkości (ok. 10 minut). Fasolkę odsączamy z zalewy i mieszamy z warzywami. Makaron gotujemy al dente. Warzywa mieszamy z makaronem i podajemy posypane parmezanem.
Małgorzata Sadowska-Majewska. Prowansja - podwórko z oleandrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz