KOKARDKI PO PROWANSALSKU

  • 500 g makaronu kokardki
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw
  • 4 łyżki oliwy
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 łyżka parmezanu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ziół prowansalskich
Mieszankę warzywną z dodatkiem rozgniecionych ząbków czosnku podsmażamy na oliwie. Następnie warzywa doprawiamy, podlewamy koncentratem pomidorowym rozpuszczonym w 1/2 szklanki wody, dodajemy zioła i dusimy pod przykryciem do miękkości (ok. 10 minut). Fasolkę odsączamy z zalewy i mieszamy z warzywami. Makaron gotujemy al dente. Warzywa mieszamy z makaronem i podajemy posypane parmezanem.

Małgorzata Sadowska-Majewska. Prowansja - podwórko z oleandrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz