SAŁATKA Z OWOCÓW MORZA

  • puszka ananasów pokrojonych w kostkę (30 dag)
  • puszka małży w sosie własnym (25 dag)
  • puszka krabów sosie własnym (17 dag)
  • puszka krewetek w sosie własnym (20 dag)
  • puszka mandarynek (20 dag)
  • puszka kukurydzy (20 dag)
  • mała marchewka
  • łyżka soku z cytryny
  • majonez
  • natka pietruszki
  • sól
Owoce morza, kukurydzę, ananasy i mandarynki odsączyć w sicie. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W dużej misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Wstawić do lodówki na 30 minut. Udekorować owocami i zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz