SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I RZODKIEWKĄ


  • 35 dag chudego wędzonego łososia
  • 1 opakowanie sera Favita
  • 1 zielony ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 mały kawałek pora
  • koperek
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • pieprz cytrynowy
Łososia obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ser pokroić w dużą kostkę. Zielonego ogórka obrać, a rzodkiewki i pora opłukać. Wszystko razem pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do miski przełożyć łososia, ser, ogórek, rzodkiewkę, pora i koperek. Dodać szczyptę ziół prowansalskich, tymianku i pieprzu cytrynowego. Wszystko razem wymieszać. Przełożyć do szklanej miski. Wstawić do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.

Maria Gabankova. Martwa natura z łososiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz