ROLADA Z ŻÓŁTEGO SERA

  • 1 łyżeczka ziarenek smaku Winiary
  • 25 dag twardego żółtego sera
  • 15 dag pieczarek
  • 1/2 kostki masła
  • szczypiorek lub pietruszka
  • ew. 2 ugotowane jajka
Zagotować wodę, odstawić z ognia i włożyć do niej na 20 minut ser żółty. Garnek przykryć. W tym czasie umyć, pokroić i podsmażyć pieczarki. Posiekać zieleninę. Można też dodać gotowane, drobno posiekane jajka. Wszystkie składniki utrzeć z masłem. Dodać ziarenka smaku. Ser żółty wyjąc z wody i rozwałkować na cienki placek. Posmarować przygotowaną masą i zwinąć w rulon. Zawinąć w czystą ściereczkę lub folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki, ew, na kilka minut do zamrażalnika. Przed podaniem roladę pokroić na plasterki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz