- 30 dag pietruszki
- 3 ziemniaki
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- sól czosnkowa
- pieprz
do podania:
- grzanki
- natka pietruszki
- ew. kilka płatków wędzonego łososia
Korzeń pietruszki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie prażymy na maśle. Pietruszkę przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy na krem i zaprawiamy śmietaną, wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku solą czosnkową i pieprzem. Podajemy z grzankami i natką pietruszki. Można podać z płatkiem wędzonego łososia.
Yvonne Joyner. Martwa natura z natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz