ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI Z POMIDORAMI

  • 1 opakowanie czerwonej fasoli
  • 5-6 ziemniaków
  • 1-2 cebule
  • 8 sztuk suszonych pomidorów
  • 1 łyka ketchupu
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili suszona
  • sól do smaku
  • 1,5 lita bulionu drobiowego z kostki
Bulion zagotować. Ziemniaki obrać, wypłukać, skroić w kostkę i dodać do bulionu. Gotować aż ziemniaki będą na wpół miękkie. Cebulę obrać , skroić w piórka i podsmażyć na łyżce masła. Do podsmażonej cebulki dołożyć pokrojone suszone pomidory oraz papryczkę chili. Całość smażyć jeszcze ok. 1 minuty i dodać do bulionu i ziemniaków. Do zupy dodać czerwoną fasolę, rozgnieciony czosnek oraz starty imbir. Całość wymieszać i gotować ok. 5 minut. Po tym czasie włożyć 1-2 łyżki ketchupu, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zobacz jeszcze:
ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI (Kirmizi fasulye corbasi)
ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI

Youqing Wang. Pomidory i miska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz