- 1 opakowanie czerwonej fasoli
- 5-6 ziemniaków
- 1-2 cebule
- 8 sztuk suszonych pomidorów
- 1 łyka ketchupu
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili suszona
- sól do smaku
- 1,5 lita bulionu drobiowego z kostki
Bulion
zagotować. Ziemniaki obrać, wypłukać, skroić w kostkę i dodać do bulionu.
Gotować aż ziemniaki będą na wpół miękkie. Cebulę obrać , skroić w piórka i
podsmażyć na łyżce masła. Do podsmażonej cebulki dołożyć pokrojone suszone
pomidory oraz papryczkę chili. Całość smażyć jeszcze ok. 1 minuty i dodać do
bulionu i ziemniaków. Do zupy dodać czerwoną fasolę, rozgnieciony czosnek oraz
starty imbir. Całość wymieszać i gotować ok. 5 minut. Po tym czasie włożyć 1-2
łyżki ketchupu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zobacz jeszcze:
ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI (Kirmizi fasulye corbasi)
ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI
Zobacz jeszcze:
ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI (Kirmizi fasulye corbasi)
ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI
Youqing Wang. Pomidory i miska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz