SAŁATKA Z OWOCÓW MORZA I KOPRU WŁOSKIEGO

  • 10 ugotowanych krewetek (rozmiar 16/20) z ogonkami
  • 1 kalmar pokrojony w cienkie krążki
  • 1 pęczek natki
  • 1 bulwa kopru włoskiego (pokrojona w cienkie plastry)
  • 2 łodygi (razem z listkami) selera naciowego (pokrojone w cienkie plasterki)
  • papryczka peperoncino
  • sól morska do smaku
  • 1 cytryna
  • 100 ml oliwy
  • 100 ml białego octu winnego
Krewetki i kalmara sparz we wrzącej wodzie z octem winnym, odstaw na 10 minut. Wymieszaj z selerem, koprem, natką, oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą i peperoncino. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Vincent van Gogh. Małże i krewetki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz