RYBA ZAPIEKANA POD KRUSZONKĄ

  • 40 dag fileta z okonia morskiego, dorsza lub pangi
  • 1/3 opakowania chleba tostowego
  • 10 dag parmezanu
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/3 pęczka oregano
  • 100 ml oliwy
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki pokrojone w plasterki
Zrób kruszonkę: pokrój chleb w drobną kostkę, wymieszaj z parmezanem, posiekaną natką i oregano. Ryby oprósz mąką, lekko posól, obsmaż na oliwie z czosnkiem, ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop oliwą. Piecz 8 minut w temeperaturze 180 st.C, potem posyp kruszonką i zapiecz na złoto w górnej części piekarnika. Wyjmij, ułóż na półmisku, skrop olwą i cytryną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz