- 10 ugotowanych jajek
- 2 surowe jajka
- 1/2 kg pieczarek
- 1 cebula
- masło lub olej
- 1 spory pęczek szczypiorku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki majonezu
- szczypta chilli
- 1 łyżka gęstej śmietany 18%
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1 łyżeczka ziołowego pieprzu
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
Ugotowane jajka drobno kroimy. Surowe pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno kroimy i razem z pieczarkami smażymy na maśle lub oleju dopóki woda całkowicie nie odparuje. Pieczarki mieszamy z jajkami ugotowanymi na twardo, dodajemy posiekaną zieleninę, surowe jajka, majonez, śmietanę, bułkę tartą - bardzo dobrze przyprawiamy. Powstałą masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C, około 1 godziny.
Pat Hardy. Jajka na talerzu i w misce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz