- 70 dag filetów z morszczuka
- 1 puszka pomidorów bez skorki
- 1 ząbek czosnku
- 2 cebule
- pęczek natki pietruszki
- 1/4 szklanki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka soku z cytryny
- olej
- sól, pieprz
Filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć filety na patelni z niewielką ilością oleju, z jednej i z drugiej strony po około 2 minuty. Cebulę posiekać, czosnek wycisnąć przez praskę, natkę drobno pokroić. Zeszklić cebulę w rondlu, dodać pomidory, czosnek, natkę. Chwilę dusić. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut, podlewając winem. Następnie zalać usmażone na patelni filety i dusić jeszcze około 10 minut.
Edouard Manet. Ryba i krewetki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz