SAŁATKA SALSA


  • 50 dag matiasów (mogą być w oleju)
  • 20 dag ogórków konserwowych
  • 2 cebule (ok. 15 dag)
  • 1 pęczek pietruszki
sos:

  • 10 łyżek ketchupu
  • 10 łyżek oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
Matiasy wymoczyć, opłukać, osączyć z wody i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę również pokroić w kostkę. Pietruszkę opłukać, osuszyć, pokroić. Do miski przełożyć matiasy, ogórki konserwowe, cebulę i pietruszkę. Ketchup wymieszać z olejem, musztardą i ze zmiażdżonym czosnkiem. Gotowym sosem zalać sałatkę i razem wymieszać. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Georg Flegel. Martwa natura ze śledziami i srebrnym talerzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz