- 1 puszka ananasa w syropie
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 jabłko
- sok z cytryny
- 1/2 szklanki rodzynek
- 3/4 szklanki orzechów włoskich
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Ananasa osaczyć z zalewy i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jabłko obrać ze skórki, opłukać, osuszyć. Pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Orzechy włoskie zalać wrzącą wodą, i po kilku minutach obrać ze skórki, a następnie pokroić. Do miski przełożyć ananasa, kukurydzę, jabłko, rodzynki i orzechy włoskie. Dodać majonez, sól, pieprz do smaku. Razem wymieszać i włożyć na kilka godzin do lodówki.
John F. Francis. Ananas, pomarańcze i orzechy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz