SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I RZODKIEWKĄ


  • 35 dag chudego wędzonego łososia
  • 27 dag sera Favita (1 opakowanie)
  • 20 dag zielonego ogórka (1 średni)
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 3 dag pora (mały kawałek)
  • koperek
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • pieprz cytrynowy
Chudego wędzonego łososia obrać ze skóry (jeśli ją ma) i pokroić w kostkę (może być łosoś "sałatkowy" - już pokrojony). Zielonego ogórka obrać, a rzodkiewki i pora opłukać, wszystko razem pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć, drobno posiekać. Do miski przełożyć łososia, ser Favita, zielonego ogórka, rzodkiewkę, pora i koperek. Dodać szczyptę ziół prowansalskich, tymianku i pieprzu cytrynowego. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do czystej, szklanej miski. Włożyć do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.


Frans Ykens. Na kuchennym stole.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz