SOS HOT&HONEY


  • 12 papryczek chili
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na łyżeczce oleju. Dodać pokrojone drobno pomidory oraz pokrojone w krążki papryczki chili wraz z nasionami. Dusić pod przykryciem co najmniej 30 minut od czasu do czasu dolewając odrobinę wody, by sos się nie przypalił. Po 30 minutach dodajemy przecier pomidorowy, 2 łyżeczki miodu, drobno posiekany czosnek, sok z cytryn. Całość gotujemy bez przykrycia, około 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Denise Maxell. Słoik miodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz