- 12 papryczek chili
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 2 łyżeczki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na łyżeczce oleju. Dodać pokrojone drobno pomidory oraz pokrojone w krążki papryczki chili wraz z nasionami. Dusić pod przykryciem co najmniej 30 minut od czasu do czasu dolewając odrobinę wody, by sos się nie przypalił. Po 30 minutach dodajemy przecier pomidorowy, 2 łyżeczki miodu, drobno posiekany czosnek, sok z cytryn. Całość gotujemy bez przykrycia, około 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji.
Denise Maxell. Słoik miodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz