SMAŻONA RYBA PO INDYJSKU NA OSTRO

  • 50 dag filetów z białej ryby
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • cytryna lub limonka
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka garam masala
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 jajko
  • olej
Przełóż filety do miski i skrop je sokiem z cytryny. Mąkę przypraw garam masala, kurkumą i chili. Na talerzu roztrzep jajko. Rybę panieruj najpierw w jajku, następnie w mące z przyprawami. Smaż 3-4 minuty w dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Podawaj z cząstką cytryny lub limonki.


William Merritt Chase. Martwa natura z rybami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz