PAPPARDELLE Z PAWII

  • 25 dag makaronu pappardelle
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 5 ugotowanych zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała ostra papryczka
  • 2 szklanki śmietany (36%)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki koperku
  • 5 listków bazylii
  • sól
  • 5 dag startego parmezanu
Łososia pokrój w paski. Pomidora sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Z papryczki także usuń pestki, strąk posiekaj. Rozgrzej masło, zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dodaj szparagi pokrojone na kawałki, łososia, pomidora. Wlej śmietanę, mieszając, gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodaj papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól. Makaron ugotuj al dente, osącz i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz