CANNELLONI ZE SZPARAGAMI
- 1 pudełko cannelloni
- po 50 dag białych i zielonych szparagów
sos:
- 1 cebula
- 4 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- ocet balsamiczny
- kieliszek czerwonego wina
- sól morska, pieprz
Cannelloni ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. W tym czasie obierz szparagi (z białych zdejmij całą skórkę, z zielonych - tylko z dolnej części). Gotuj razem 3-4 minuty (nie powinny być zbyt miękkie). Do każdego cannelloni włóż po 3-4 szparagi. Zrób pikantny sos: drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na gorącej oliwie, dodaj świeże, pokrojone w kostkę, dojrzałe pomidory. Przypraw 2-3 łyżeczkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Cannelloni podawaj polane sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz