CANNELLONI ZE SZPARAGAMI

  • 1 pudełko cannelloni
  • po 50 dag białych i zielonych szparagów
sos:
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • kieliszek czerwonego wina
  • sól morska, pieprz
Cannelloni ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. W tym czasie obierz szparagi (z białych zdejmij całą skórkę, z zielonych - tylko z dolnej części). Gotuj razem 3-4 minuty (nie powinny być zbyt miękkie). Do każdego cannelloni włóż po 3-4 szparagi. Zrób pikantny sos: drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na gorącej oliwie, dodaj świeże, pokrojone w kostkę, dojrzałe pomidory. Przypraw 2-3 łyżeczkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Cannelloni podawaj polane sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz