KOLOROWE ZIEMNIAKI
- 4-6 ziemniaków
- 5 małych cebulek
- 20 dag marchewki
- strąk czerwonej papryki
- łyżeczka masła
- 2 łyżki słodkiej śmietanki
- łyżeczka Vegety
- po pół łyżeczki lubczyku, kminku i ziół prowansalskich
- łyżka siekanej natki pietruszki
Ziemniaki obrać i pokroić na grube kawałki. Rozpuścić masło w rondlu, podsmażyć ziemniaki (pod przykryciem). Cebulki pokroić w pierścienie, paprykę w paski, marchewkę w półplasterki, dodać do ziemniaków i krótko poddusić. Na końcu wlać pół szklanki wody, wsypać Vegetę, przykryć i dusić na niedużym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku ziołami i śmietanką. Posypać natką.
Vincent van Gogh. Martwa natura z ziemniakami w wiklinowych koszykach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz