SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z GROSZKIEM I JAJKIEM

  • 500 g młodych ziemniaków
  • 150 g zielonego groszku
  • 4 jajka ugotowane "na twardo" i pokrojone w kostkę
  • 125 g kremowego serka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 120 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz
Ugotuj i ostudź ziemniaki, pokrój w kostkę. Obtocz je wymieszaną musztardą z octem, olejem, solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Dodaj jajka, groszek i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 60 minut. Podawaj udekorowane szczypiorkiem.

Eliase Maija. Ziemniaki i słonecznik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz