- 4 kromki białego chleba
- 300 g obranych, ugotowanych krewetek
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy typu Dijon
- mały słoiczek kawioru
- 50 g świeżego koperku
- 1 cytryna
- masło
Z chleba odetnij skórki. Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim chleb z obydwu stron, aż grzanki będą złociste. Przełóż na papierowe ręczniki. Krewetki obgotuj. Jeśli są duże, pokrój na mniejsze kawałki. Koperek umyj, osusz, odłóż kilka gałązek do dekoracji, a resztę posiekaj i wymieszaj z krewetkami, majonezem i musztardą. Gotową pastę rozłóż na grzankach. Na wierzchu każdej ułóż kawior i udekoruj gałązką koperku i kawałkami plasterków cytryny.
Edward Ladell. Martwa natura z krewetkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz