- 1 torebka ryżu
- 1 żółta papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 puszki ananasów
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 20 dag żółtego sera
- olej
- 1 łyżeczka curry
sos:
- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki soku z ananasów
- sól, pieprz
Ryż ugotować w osolonej wodzie, przesypać do miski, dodać olej i curry, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Paprykę i jajka pokroić w kostkę, ser zetrzeć na dużych oczkach, kukurydzę odcedzić z zalewy, ananasy pokroić w kostkę. Wszystko dodać do ryżu, wymieszać. Przygotować sos, łącząc ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę polać sosem, wymieszać się. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
Edgar Degas. Żółta tancerka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz