SAŁATKA ZIEMNIACZANO-OGÓRKOWA


  • 1 kg ziemniaków
  • 1 duży świeży ogórek
  • pęczek szczypiorku
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 7 łyżek majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • sól, pieprz
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Następnie ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Szczypiorek poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać majonez, śmietanę, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać.

Tomasz Karabowicz. Ogórki i patisony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz