- 50 dag gotowych łazanek
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- pół szklanki śmietany
- żółtko
- 3 łyżki startego żółtego sera
- margaryna do wysmarowania naczynia
Podsmażyć drobno posiekaną cebulę na łyżce oleju, wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, usmażyć dodając resztę oleju. Doprawić pieprzem i solą. Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie, odcedzić, dodać pieczarki, wymieszać, wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego margaryną. Śmietanę połączyć z żółtkiem, solą i pieprzem, wlać do naczynia, posypać żółtym serem. Zapiekać, aż na wierzchu powstanie złocista skórka.
Claude Monet. Posiłek w ogrodzie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz