ŁAZANKI ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI


  • 50 dag gotowych łazanek
  • 50 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • pół szklanki śmietany
  • żółtko
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • margaryna do wysmarowania naczynia
Podsmażyć drobno posiekaną cebulę na łyżce oleju, wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, usmażyć dodając resztę oleju. Doprawić pieprzem i solą. Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie, odcedzić, dodać pieczarki, wymieszać, wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego margaryną. Śmietanę połączyć z żółtkiem, solą i pieprzem, wlać do naczynia, posypać żółtym serem. Zapiekać, aż na wierzchu powstanie złocista skórka.

Claude Monet. Posiłek w ogrodzie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz