JAJA W SOSIE ŚMIETANOWYM


  • 4 jaja
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pół szklanki gęstej śmietany
  • 3-4 łyżki majonezu
  • pieprz, sól
  • liście sałaty do dekoracji
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Rzodkiewki dokładnie umyć, odciąć listki i korzonki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek drobno posiekać. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać rzodkiewki i zieleninę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polane sosem jaja ułożyć na półmisku i udekorować listkami sałaty.

Jassica Brown. Rzodkiewki, sól i przepiórcze jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz