SPAGHETTI Z OLIWKAMI I RUKOLĄ

  • 40 dag spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki skórki otartej z cytryny
  • 1/4 czarnych oliwek
  • 1/4 soku z cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chili
  • pęczek rukoli
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz
Makaron nie musi pływać s sosie, wystarczy mu odrobina przypraw i oliwy.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmaż czosnek i oliwki. Dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok z cytryny, smaż minutę.
Rukolę umyj i oczyść z ogonków. Makaron wymieszaj z sosem, rukolą i parmezanem, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Diane Morgan. Oliwki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz