TACO Z PSTRĄGIEM, BAZYLIĄ I PIEPRZEM

  • 4 filety z pstrąga
  • 4 tortille
  • 1 ząbek czosnku (wyciśnij)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
salsa:
  • 3 czerwone papryki (pokrojone w kostkę)
  • 2 ząbki czosnku (pokrojone w kosteczkę)
  • 10 świeżych liści bazylii
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Zmieszaj czosnek, oliwę, sól, pieprz i rozprowadź na rybie. Połóż na aluminiowej tacce. Grilluj z jednej strony ok. 3 minut, aż skórka stanie się chrupiąca. Z drugiej - ok. 2 minut. Do salsy grilluj paprykę około 5 minut. Obierz ze skórki, usuń pestki. Wymieszaj z pieprzem, solą, czosnkiem, bazylią, octem i oliwą. Odstaw pod przykryciem na 30 minut, w temperaturze pokojowej. Podgrzej tortille po 30 sekund z obu stron. Posmaruj salsą, połóż rybę i zawiń. Podawaj ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz