TACO Z PSTRĄGIEM, BAZYLIĄ I PIEPRZEM
- 4 filety z pstrąga
- 4 tortille
- 1 ząbek czosnku (wyciśnij)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
salsa:
- 3 czerwone papryki (pokrojone w kostkę)
- 2 ząbki czosnku (pokrojone w kosteczkę)
- 10 świeżych liści bazylii
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Zmieszaj czosnek, oliwę, sól, pieprz i rozprowadź na rybie. Połóż na aluminiowej tacce. Grilluj z jednej strony ok. 3 minut, aż skórka stanie się chrupiąca. Z drugiej - ok. 2 minut. Do salsy grilluj paprykę około 5 minut. Obierz ze skórki, usuń pestki. Wymieszaj z pieprzem, solą, czosnkiem, bazylią, octem i oliwą. Odstaw pod przykryciem na 30 minut, w temperaturze pokojowej. Podgrzej tortille po 30 sekund z obu stron. Posmaruj salsą, połóż rybę i zawiń. Podawaj ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz