SZASZŁYKI KREWETKOWE CHILI-CYTRYNOWE

  • 2 ząbki czosnku (wyciśnij)
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka syropu malinowego
  • 20 krewetek królewskich
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka świeżego imbiru (startego)
  • 1 łyżka chili
Wymieszaj sok z cytryny, chili, imbir, kolendrę, sos ostrygowy, syrop malinowy. Dodaj krewetki i zamieszaj. Nadziewaj po 5 krewetek na patyk. Przykryj je i odstaw do lodówki na 30 minut. Grilluj, aż zaróżowią się skorupki krewetek, 3 minuty z każdej strony.

Alexander Adriaenssen. Talerz z krabami i krewetkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz