ŁOSOŚ Z KOPREM I CYTRYNĄ

  • 4 małe filety z łososia
  • 1 siekany koper włoski
  • 4 ząbki czosnku (pokrojone w plasterki)
  • 2 łyżki siekanej pietruszki
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka nasion kopru naciowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cytryna (pokrojona w plastry)
  • sól
Na środku foliowych kwadratów ułóż koper, czosnek, pietruszkę. Następnie połóż łososia, posyp go solą, pieprzem, nasionami kopru i skrop oliwą. Uwieńcz plasterkami cytryny. Zawiń delikatnie folię zawijając dokładnie jej końce. Grilluj 8-10 minut, po 5 minutach odwiń folię i piecz dalej. Podawaj z kawałkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz