MAKARONIKI MIGADAŁOWO-CYNAMONOWE

  • 25 dag mielonych migdałów
  • 25 dag cukru pudru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 białka
Ubij białka, a gdy piana będzie sztywna, powoli wsypuj cukier puder. Ubijaj dalej około 7 minut. Masa musi być gładka i błyszcząca. Odłóż do oddzielnej miseczki 4 łyżki przygotowanej piany, resztę wymieszaj z cynamonem, sokiem z cytryny i migdałami. Nabieraj porcje ciasta łyżką, przenoś je na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka posmaruj odłożoną pianą z białek, pozostaw na noc w temperaturze pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 160 st.C, wstaw blachę z ciastkami, piecz 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz