ZUPA RYBNA (2)

  • 1 kg resztek rybnych na wywar
  • 1/2 kg włoszczyzny
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • skórka z 1 cytryny
  • 20 dag surowego łososia
  • 20 dag mintaja
  • natka pietruszki
  • 1 ostra czerwona papryczka
  • 1 łyżka oliwy
  • grzanki
Ugotuj wywar z resztek rybnych, włoszczyzny, ziela angielskiego i jednego listka laurowego (możesz dodać kostkę bulionu warzywnego). Przecedź (delikatnie, bo zmętnieje), dodaj przesmażoną na oliwie skórkę z cytryny, czosnek, drobno posiekaną ostrą papryczkę i drugi listek laurowy. Gotuj jeszcze pół godziny. Na kilka minut przed podaniem dodaj pokrojone w niedużą kostkę ryby (możesz zastąpić je krewetkami lub innymi owocami morza, dobre są też mule). Zupę podawaj z grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz